Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα σόγιας

31 Ιουλίου 201022:00

fteroues_kotpΦτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα σόγιας

Υλικά για 4 μερίδες

5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 λωρίδες 5 cm μήκος φλοιού πορτοκαλιού
Λίγο γλυκάνισο
1 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι ανακατεμένο με σκόρδο
1,5 κιλό  φτερούγες κοτόπουλου χωρίς τις άκρες τους

Προετοιμασία

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Αναμίξτε τη σάλτσα σόγιας, την ζάχαρη, το ξύδι, σέρι, τον χυμό πορτοκαλιού, την φλούδα πορτοκαλιού και το γλυκάνισο σε ένα τηγάνι.
Αφήστε το να βράσει

2. Ρίξτε το καλαμποκάλευρο και το νερό σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το στο μείγμα που βράζει  ανακατεύοντας καλά. Βράστε το  για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Αφαιρέστε το μείγμα σάλτσας σόγιας από τη φωτιά και προσθέστε  το τζίντζερ και το τσίλι/σκόρδο.

4. Τακτοποιήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα ταψι η πυρέξ .Ρίξτε το μείγμα σάλτσας σόγιας απο πάνω τους και ανακατέψτε καλά να πάει η σάλτσα παντού.

5. Ψήστε για  30 – 40 λεπτά μέχρι οι  φτερούγες  να ροδίσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Σερβίρετε τις  ζεστές.

Πηγή: <a href=”http://www.syntages-mageirikhs.gr/” title=”Συνταγες Μαγειρικης”>Συνταγες Μαγειρικης</a>

www.mpatsakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr