Μενταγιόν μπακαλιάρου με τρούφα

31 Ιουλίου 201022:00

Metagion_mpakaliarou_me__troufaΜενταγιόν μπακαλιάρου με τρούφα

συστατικά
8 μενταγιόν μπακαλιάρου
100γρ αλάτι
100γρ πιπέρι
1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ξύδι από σέρρυ
2 κ.σ. βούτυρο
1 μαύρη τρούφα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
12 κ.σ. κουκουνάρι
οδηγίες

Πλύνετε και καθαρίστε το μπακαλιάρο, στεγνώστε τον και αλατοπιπερώστε τον.

Αφήστε τον για 5 λεπτά.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε το ψάρι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βγάλτε το από το τηγάνι και διατηρήστε το ζεστό.

Σωτάρετε τα λαχανικά στο καυτό λάδι και τους χυμούς του ψαριού.

Γλασάρετε με το ξύδι.

Λιώστε το βούτυρο σε ένα άλλο τηγάνι και τηγανίστε ελαφρώς τις τρούφες.

Βάλτε το ψάρι σε πιάτα μαζί με λαχανικά και τρούφα και σερβίρετε.

Γαρνίρετε με το κουκουνάρι αν θέλετε.

http://www.gourmed.gr/recipes

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr