Τζαμπαλάγια

31 Ιουλίου 201022:00

jambalaya_finalΜοναδικής νοστιμιάς πιάτο, που μας έρχεται από την καρδιά του Αμερικάνικου νότου, την Νέα Ορλεάνη.

Συστατικά συνταγής

  • 1 φακελάκι (125 γρ.) μακρύκοκο ρύζι
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και κομμένες
  • 1 βάζο σάλτσα ντομάτας
  • 250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζωμός κότας
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • ½ κουταλά κι του γλυκού μάραθο
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες συνταγής
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι,ροδίζουμε το μπέϊκον χωρίς λάδι. Όταν τηγανιστεί το αφαιρούμε και το κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο , τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι προβρασμένο για 10 λεπτά, τον ζωμό της κότας, το ζαμπόν και το μπέϊκον. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο για 10 λεπτά.

Τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές και το ταμπάσκο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στο φούρνο. Το σερβίρουμε ζεστό και έχουμε τα αρώματα της Νέας Ορλεάνης στο πιάτο μας.

  • Διάρκεια: Περίπου 40 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr