Γλυκό φρυγανιά με φιστίκι και άρωμα μαστίχας

4 Αυγούστου 201022:00

frygania_glukoΓλυκό φρυγανιά με φιστίκι και άρωμα μαστίχας

Υλικά

  • 1 Πακέτο φρυγανιές
  • Σαντυγί
  • Ανάλατο φιστίκι χονροκομμένο

Για την Κρέμα

  • 4 κούπες γάλα φρέσκο
  • 3 κουταλιέςτης σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 Βανίλια
  • 2 gr. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 Κουταλιά της σούπας βιτάμ

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 πρέζα κανέλα σκόνη
  • 2 κουταλάκια λικέρ μαστίχα

Eκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα:

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι,το κορν φλάουρ,μισή κούπα γάλα, τους κρόκους και την ζάχαρη. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την βανίλια και την μαστίχα να βράσει, μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βιτάμ. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε και την αφ’ηνουμε να κρυώσει.
  • Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη το νερό και την κανέλα και ετοιμάζουμε το σιρόπι,κατεβάζουμε από την φωτιά,αφαιρούμε το ξύλαράκι και προσθέτουμε το λικέρ και την σκόνη κανέλα.
  • Σε πυρέξ ή ταψάκι στρώνουμε τις μισές φρυγανιές και τις σιροπιάζουμε και εν συνεχεία στρώνουμε και τις υπόλοιπες φρυγανιές,πάνω από την άλλη στρώση και κάνουμε ξανασιροπιάζουμε.
  • Προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το γλυκό για 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Ετοιμάζουμε την σαντυγί και την στρώνουμε πάνω από το γλυκό μας.
  • Πασπαλίζουμε με το αρκετό φιστίκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 2-3 ώρες.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr