Δροσερό φρουτένιο μπισκοτογλυκό
Τα υλικά μας
για ένα ταψί ή πυρέξ μέτριο (30*24)
- 50 μπισκότα πτι μπερ (1 1/2 πακέτα)
για την κρέμα πορτοκάλι-ανανά
- 4 1/2 φλυτζάνια χυμό ανανά – πορτοκάλι – γκρέιπφρουτ συσκευασμένο (life)
- 80 gr. κορν φλάουρ
για την κρέμα λεμόνι
- 4 1/2 φλυτζάνια χυμό λεμόνι συσκευασμένο (amita)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Aς δούμε πώς φτιάχνεται
Η κρέμα λεμόνι
- Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τον χυμό,την ζάχαρη,το ξύσμα και το κόρν φλάουρ ανακατεύουμε καλά να λιώσει το κόρν φλαόυρ.
- Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
- Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Η κρέμα πορτοκάλι-ανανά
- Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τον χυμό και διαλύουμε μέσα το κόρν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.
- Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
- Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση
- Στρώνουμε μία στρώση μπισκότα να καλύψουν τον πάτο του ταψιού,χωρίς κενά μεταξύ των μπισκότων.
- Ρίχνουμε την κρέμα λεμόνι και την στρώνουμε με σπάτουλα να πάει παντού.
- Κάνουμε μία ακόμη στρώση με μπισκότα πάνω από την κρέμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι – ανανά.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και σερβίρουμε.