Δροσερό φρουτένιο μπισκοτογλυκό

8 Αυγούστου 201022:00

froutenioΔροσερό φρουτένιο μπισκοτογλυκό

Τα υλικά μας

για ένα ταψί ή πυρέξ μέτριο (30*24)

  • 50 μπισκότα πτι μπερ (1 1/2 πακέτα)

για την κρέμα πορτοκάλι-ανανά

  • 4 1/2 φλυτζάνια χυμό ανανά – πορτοκάλι – γκρέιπφρουτ  συσκευασμένο (life)
  • 80 gr. κορν φλάουρ

για την κρέμα λεμόνι

  • 4 1/2 φλυτζάνια χυμό λεμόνι συσκευασμένο (amita)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Aς δούμε πώς φτιάχνεται

Η κρέμα λεμόνι

  • Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τον χυμό,την ζάχαρη,το ξύσμα και το κόρν φλάουρ ανακατεύουμε καλά να λιώσει το κόρν φλαόυρ.
  • Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Η κρέμα πορτοκάλι-ανανά

  • Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τον χυμό και διαλύουμε μέσα το κόρν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.
  • Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Συναρμολόγηση

  • Στρώνουμε μία στρώση μπισκότα να καλύψουν τον πάτο του ταψιού,χωρίς κενά μεταξύ των μπισκότων.
  • Ρίχνουμε την κρέμα λεμόνι και την στρώνουμε με σπάτουλα να πάει παντού.
  • Κάνουμε μία ακόμη στρώση με μπισκότα πάνω από την κρέμα.
  • Ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι – ανανά.

Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και σερβίρουμε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr