Μαχαλεπί Λιβανέζικο
Υλικά:
Για το μαχαλεπί:
- 8 ποτήρια γάλα πλήρες
- 1 ποτήρι συν μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ ή νισιαστό (αλεύρι από ρύζι)
- 1 κουταλάκι μαστίχα
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- ½ λίτρο φρέσκια κρέμα
- 1 ποτήρι φυστίκια αιγίνης χοντροκοπανισμένα (ανάλατα φυσικά)
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ½ ποτήρια νερό
- 2-3 κουταλάκια ροδόσταγμα/ανθόνερο
Εκτέλεση:
- Βάζετε τα 7 ποτήρια γάλα στην κατσαρόλα, διαλύετε το κορν φλάουρ στο ένα ποτήρι νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι η κρέμα να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την μαστίχα κοπανισμένη μαζί με τα δύο κουταλάκια ζάχαρης. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα να κρυώσει η κρέμα και προσθέτουμε σιγά σιγά την φρέσκια κρέμα.
- Τοποθετούμε σε φορμάκια ή πυρέξ και πασπαλίζουμε αμέσως με τα φυστίκια Αιγίνης. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν μέχρι να γίνει το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε την κρέμα, σε κομμάτι ή στην φορμίτσα μαζί με σιρόπι κατά βούληση. Επειδή το μαχαλεπί δεν έχει καθόλου ζάχαρη, η γλυκύτητα της κρέμας εξαρτάται από το σιρόπι που βάζει ο καθένας.
http://greekcook.gr