Μαχαλεπί Λιβανέζικο

22 Αυγούστου 201005:22

maxalepiΜαχαλεπί Λιβανέζικο

Υλικά:
Για το μαχαλεπί:

  • 8 ποτήρια γάλα πλήρες
  • 1 ποτήρι συν μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ ή νισιαστό (αλεύρι από ρύζι)
  • 1 κουταλάκι μαστίχα
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • ½ λίτρο φρέσκια κρέμα
  • 1 ποτήρι φυστίκια αιγίνης χοντροκοπανισμένα (ανάλατα φυσικά)

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρια νερό
  • 2-3 κουταλάκια ροδόσταγμα/ανθόνερο

Εκτέλεση:

  • Βάζετε τα 7 ποτήρια γάλα στην κατσαρόλα, διαλύετε το κορν φλάουρ στο ένα ποτήρι νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι η κρέμα να πήξει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την μαστίχα κοπανισμένη μαζί με τα δύο κουταλάκια ζάχαρης. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα να κρυώσει η κρέμα και προσθέτουμε σιγά σιγά την φρέσκια κρέμα.
  • Τοποθετούμε σε φορμάκια ή πυρέξ και πασπαλίζουμε αμέσως με τα φυστίκια Αιγίνης. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν μέχρι να γίνει το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε την κρέμα, σε κομμάτι ή στην φορμίτσα μαζί με σιρόπι κατά βούληση. Επειδή το μαχαλεπί δεν έχει καθόλου ζάχαρη, η γλυκύτητα της κρέμας εξαρτάται από το σιρόπι που βάζει ο καθένας.

http://greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr