Γαλλική Κρεμμυδόσουπα
Υλικά για 4
- 60 γρ. βούτυρο
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 60 γραμ. τυρί τριμμένο – έμμενταλ
- 1 μικρή μπακέτα
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο
- Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε καμιά 10αριά λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε. Περιμένετε γύρω στα 5 λεπτά και προσθέτετε και το κρασί με το ζωμό κοτόπουλου.
- Δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Κόβετε την μπακέτα σε λεπτές φετες και τις φρυγανίζετε από τη μια πλευρά στο γκριλ ή την τοστιέρα.
- Πασπαλίζετε την άψητη πλευρά από τις φέτες με το έμμενταλ και τις ξαναβάζετε στο γκριλ για λίγο ακόμη.
- Μοιράζετε τις φέτες σε 4 μπωλ και χύνετε από πάνω τους τη σούπα.
Σερβίρετε ζεστή τη σούπα.
http://greekcook.gr