Μεξικάνικο κοτόπουλο με πιλάφι
Υλικά:
- 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
- 1/3 ποτηριού σάλτσα σόγιας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεράκι καυτερό (χαλαπένιος)
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3-4 κομμάτια σέλινο ξιδάτα
- λίγο φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πακέτο τοματόσουπα διαλυμένη σε 3 ποτήρια νερό
- 1 ½ ποτήρι ρύζι για πιλάφι
- λίγη σάλτσα ταμπάσκο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί με τη σόγια και το σκόρδο ψιλοκομμένο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Κόβουμε τα λαχανικά (πιπεριές, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο) σε τετράγωνα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το καυτερό πιπεράκι.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τα υγρά του (τα οποία κρατούμε) και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά κι όταν ροδίζουν ελαφριά, προσθέτουμε το υγρό στο οποίο είχε μαριναριστεί το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη διαλυμένη σούπα και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι.
- Αφήνουμε να ψηθεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Όταν θα το σβήσουμε, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο και σκεπάζουμε με πετσέτα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Θα το σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
http://greekcook.gr
http://www.mpatzakidis.gr/