Κουρκουμπίνια

2 Σεπτεμβρίου 201022:00

kourkoumpiniaΚουρκουμπίνια

 

Υλικά:

  • Φύλλα για μπακλαβά
  • Βούτυρο καλό και μοσχομυριστό, όχι μαργαρίνες και αηδίες
  • Λάδι για τηγάνισμα ελαφρύ (μη τα φτιάξετε με ελαιόλαδο)

Σιροπάκι:

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ½ ποτήρια νερό
  • χυμό μισού λεμονιού
  • ένα ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε το βούτυρο (προσοχή στους μικροκυματοχρήστες μη το φτάσετε στο σημείο ζέσεως!!!).
  • Απλώνουμε ένα φύλλο μπακλαβά, αλείφουμε με βούτυρο από άκρη σε άκρη, βάζουμε άλλο ένα φύλο από πάνω, αλείφουμε το νέο φύλλο με βούτυρο και συνεχίζουμε βάζοντας 3-4 φύλλα στο σύνολο.
  • Αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο με βούτυρο, και αρχίζουμε από την πιο μεγάλη διάσταση και φτιάχνουμε ένα σφιχτό ρολό.
  • Το πακέτο πρέπει να έχει 10-12 φύλλα μπακλαβά συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τα ρολλά σε κομματάκια με μήκος περίπου 1-1,5 εκατοστά. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, σε μπόλικο λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Ταυτόχρονα, έχουμε ρίξει σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι (όχι καραμέλα, έτσι?).
  • Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε ζεστά κουρκουμπίνια, αν θέλουμε να είναι μαλακά, αλλιώς το ένα από τα δύο να είναι κρύο για να διατηρηθούν λίγο πιο κριτσανιστά.

http://greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr