Ιταλικό κέικ με μήλα

1 Σεπτεμβρίου 201022:00

italiko_keikΙταλικό κέικ με μήλα

 

Υλικά (για 6-8 άτομα):

  • 3 ½ φλιτζ. τσαγιού ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες μήλα για τάρτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού + 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 κουτ. σούπας σπασμένα αμύγδαλα
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • μερικές φέτες μήλου (για γαρνίρισμα)
  • λίγα φρέσκα φύλλα μαϊντανού (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Σε μια μεγάλη καταρόλα, σωτάρετε τα μήλα σε 3 κουταλιές σούπας βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Ραντίστε με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας κανέλα.
  • Τοποθετήστε τις σωταρισμένες φέτες μήλων σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μέτριο μπωλ, χτυπήστε 5 κουταλιές σούπας βούτυρο και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ μείγμα. Προσθέστε το αβγό και τη βανίλια και χτυπήστε τα για άλλα 2 λεπτά.
  • Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και 1 κουταλιά σούπας κανέλα. Προσθέστε τα στο κρεμώδες μείγμα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα. Χτυπήστε τα σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ρίξτε μέσα στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε το πάνω από τα μήλα.
  • Ψήστε το στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
  • Αφήστε το να κρυώσει καλά. Αφαιρέστε τα τοιχώματα του ταψιού και αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε μια πιατέλα.

Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου και φέτες μήλου.

http://greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr