Αυτό το κλασικό πιάτο της βασκικής κουζίνας το έφτιαχναν συχνά οι ψαράδες πάνω στο πλοίο, με βάση τα υλικά που διέθεταν: τόνο και πατάτες.
Για 4-6 άτομα
Υλικά:
1 κιλό τόνο
1 κιλό πατάτες
1 λίτρο ζωμό ψαριού
3 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες
3 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ετοίμασε το ζωμό του ψαριού. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σόταρε ελαφρά τις καυτερές πιπερίτσες. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. Όταν μαραθούν, πρόσθεσε τις πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια και σότερέ τες για λίγα λεπτά. Ρίξε το ζωμό του ψαριού αφού του αφαιρέσεις τον αφρό και τον σουρώσεις. Αλάτισε και βράσε για 15-20 λεπτά. Όταν μαλακώσουν, πρόσθεσε σάλτσα ντομάτας μέχρι το ζουμί να αποκτήσει ένα ζωηρό πορτοκαλί χρώμα. Πρόσθεσε τον τόνο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια. Άσε να βράσει 3 λεπτά ακόμα. Απομάκρυνε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σέρβιρε 10 λεπτά αργότερα. Διακόσμησε τα πιάτα με λίγο μαϊντανό.
Συμβουλή:
Όταν θα κόβεις τις πατάτες, κόψε κάθε φορά μέχρι τη μέση και μετά σπάσ’ τες. Έτσι βγάζουν περισσότερο άμυλο κατά το βράσιμο.
http://www.ispania.gr
www.mpatzakidis.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;