Φτιάχνονται στο λεπτό και συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι. Τα δε παιδιά σας θα τα λατρέψουν και επειδή γίνονται στο λεπτό αφήστε τα να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία.
ΥΛΙΚΑ
2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη
λιωμένο βούτυρο για επάλειψη
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200o C. Βουτυρώστε ένα ταψί.
Αναμείξτε την κανέλλα με τη ζάχαρη. Βουτυρώστε τη σφολιάτα και πασπαλίστε από πάνω το μίγμα της ζάχαρης. Διπλώστε το φύλλο στα δύο. Πιέστε ελαφρά τη σφολιάτα στις άκρες να «κολλήσει».
Κόψτε τη σφολιάτα κατά μήκος σε λωρίδες του 1 εκατοστού. Πιάστε μία- μία λωρίδα από τις δύο άκρες τις, στρίψτε την ελαφρά και τοποθετήστε την στο ταψί. Επαλείψτε τα στριφτάρια με το χτυπημένο αυγό και ψήστε τα για περίπου 10- 12 λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανά και αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετήστε τα στριφτάρια σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην «πανιάσουν».
Αλίκη Μάρα
Οινολογία– Γευσιγνωσία
Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Kids της εφημερίδας Real News.
http://www.yumm.gr/
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;