Κινέζικη σούπα λόνγκ

15 Οκτωβρίου 201018:02

soupagaridesΚινέζικη σούπα λόνγκ

Υλικά:

  • Το ένα τέταρτο από ένα μικρό λάχανο (γύρω στα 150 γραμ.)
  • 1 1/2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 6 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπερόριζα (τζίντζερ), ψιλοκομμένη
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 250 γραμ. άπαχο χοιρινό και χωρίς κόκκαλο
  • 115 γραμ. κινέζικες χυλοπίτες με αυγά

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβετε το λάχανο.
  • Ζεσταίνετε το σπορέλαιο σε ένα wok ή σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβετε το χοιρινό σε λεπτές φέτες και το ρίχνετε στο wok μαζί με το λάχανο. Τα τσιγαρίζετε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το χοιρινό.
  • Προσθέτετε το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και την πιπερόριζα και τα αφήνετε να βράσουν. Όταν βράσει, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη. Κατά διαστήματα ανακατεύετε τη σούπα.
  • Ρίξτε μέσα τις κινέζικες χυλοπίτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες (γύρω στα 3-4 λεπτά).

http://greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr