Μπορς

15 Οκτωβρίου 201018:15

borsΜπορς (ρώσικη σούπα)

Υλικά:

  • 2 κιλά κρέας βοδινό (ή μοσχάρι αν δε βρείτε)
  • 10 μέτρια κρεμμύδια
  • 5 παντζάρια βρασμένα (ή κονσέρβα)
  • 5-6 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 4 χούφτες λάχανο κομμένο όπως για σαλάτα
  • λίγο σέλινο
  • λίγος μαϊντανός
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • λίγος πελτές ντομάτας (ή ανάλογες φρέσκιες ντομάτες)
  • 2-3 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το κρέας να βράσει με νερό, τόσο όσο να το σκεπάζει.
  • Εντωμεταξύ κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, τα καρότα και ψιλοκόβουμε το μαιντανό και το σέλινο.
  • Σε κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν καλά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα χορταρικά-εκτός απ’ τα βρασμένα παντζάρια-, την ντομάτα, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
  • Τότε ρίχνουμε και ολο το ζωμό του κρέατος.
  • Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια (μεγέθους μεγάλης μπουκιάς ή αβγού). Αφαιρούμε και όλα τα κοκκαλα αν τυχόν έχει.
  • Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι να είναι έτοιμα. (Στη χύτρα γύρω στα 10-15 λεπτά).
  • Κόβουμε σε κομμάτια τα παντζάρια και τα προσθέτουμε στη έτοιμη σούπα.

Σερβίρουμε ζεστή σε μια όμορφη σουπιέρα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

http://greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr