Μεξικάνικα σουφλέ με πιπεριές τσίλι

15 Οκτωβρίου 201018:24

 -soufflegiasintaghΠρωτότυπα σουφλέ με μεξικάνικα υλικά που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε.

Συστατικά συνταγής

  • 225 γραμμάρια πράσινες πιπεριές τσίλι
  • ¾ της κούπας κατεψυγμένο καλαμπόκι αποψυγμένο και στεγνωμένο με χαρτί κουζίνας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα αποβουτυρωμένο τυρί Cheddar τριμμένο
  • 1 ½ κούπα γάλα με 0% λιπαρά
  • 6 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες συνταγής
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα πινέλο αλείφουμε 4 μικρές φόρμες για σουφλέ με το καλαμποκέλαιο. Μοιράζουμε τις πιπεριές τσίλι, το καλαμπόκι και το κρεμμύδι, εξίσου στις φόρμες. Γεμίζουμε τα φορ μάκια με το τριμμένο τυρί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα ασπράδια, τα αυγά και το αλάτι, μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες. Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να γίνει καστανή η κρούστα και να ψηθεί το μείγμα των αυγών. Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά,ψήσιμο 25-30 λεπτά

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr