Αρωματικό ριζότο

31 Οκτωβρίου 201019:11

aromatikorizoto1Ένα αρωματικό ριζότο που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια και θα σας λύσει τα χέρια σε πολύ λίγο χρόνο.

Δοκιμάστε το!

Συστατικά συνταγής
¼ της κούπας βερίκοκα αποξηραμένα

  • 2 λωρίδες από φλούδα λεμονιού
  • 2 κούπες κρύο νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala (ινδικό μπαχαρικό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα ρύζι basmati
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 της κούπας φύλλα φρέσκιας μέντας
  • ¼ της κούπας ανάλατα φιστίκια cashews ψημένα στο φούρνο
  • Οδηγίες συνταγής

    Βάζουμε τα βερίκοκα και τη φλούδα λεμονιού μέσα στο κρύο νερό. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμο κρασία, προσθέτουμε το garam masala και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, για περίπου 4 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό μαζί με τα βερίκοκα, τη φλούδα λεμονιού, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σκεπάζουμε το σκεύος με μία καθαρή πετσέτα και το καπάκι του. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά χωρίς να το ξεσκεπάσετε. Ακολούθως αφαιρούμε το καπάκι και την πετσέτα και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε το ριζότο σε δίσκο και γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και τα φιστίκια.

    http://www.lovecooking.gr/

    Αρθρογράφος

    mm
    Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
    Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr