Ένα αρωματικό ριζότο που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια και θα σας λύσει τα χέρια σε πολύ λίγο χρόνο.
Δοκιμάστε το!
Βάζουμε τα βερίκοκα και τη φλούδα λεμονιού μέσα στο κρύο νερό. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμο κρασία, προσθέτουμε το garam masala και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, για περίπου 4 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό μαζί με τα βερίκοκα, τη φλούδα λεμονιού, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σκεπάζουμε το σκεύος με μία καθαρή πετσέτα και το καπάκι του. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά χωρίς να το ξεσκεπάσετε. Ακολούθως αφαιρούμε το καπάκι και την πετσέτα και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε το ριζότο σε δίσκο και γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και τα φιστίκια.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;