Ένα υπέροχο πιάτο ,εύκολο, γρήγορο, Gourmet, παρεΐστικο και πολύ οικονομικό, είναι η πρότασή μας για ένα Κυριακάτικο γεύμα με φίλους.
Συστατικά συνταγής
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπεριά, το κρασί και το λεμόνι. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να αχνιστούν καλά μέχρι να ανοίξουν όλα. Αυτό θα γίνει σε περίπου 7 λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα πετάμε.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μύδια και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη σάλτσα πάνω από τα μύδια. Σερβίρουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;