Πίτα λαχανικών
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 4-5 μεγάλα πράσα
- 3-4 μεγάλα καρότα
- σέλερι
- 1 ματσάκι άνιθο
- 1 ματσάκι Μαϊντανό
- 1 φλυτζάνι τριμμένο regatto
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 αβγά
- λίγο καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα, τρίβουμε τα καρότα, ψιλοκόβουμε το σέλερι, τον άνιθο και τον μαϊντανό.
- Σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το καλαμποκέλαιο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά, ρίχνουμε το τυρί και τα προσθέτουμε στην γέμιση.
- Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γεμιση και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει….
Πηγή:http://greekcook.gr/