Κουνελάκι στο φούρνο με ρύζι και δυόσμο
Υλικά:
Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε το κουνέλι σε μερίδες, σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράση μέχρι την μέση, προσθέτοντας το κουνέλι, το σκόρδο και το αλάτι. Μόλις βράσει (45’ περίπου) το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια που τα έχουμε ψιλοκομμένα, μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας τα με μια ξύλινη σπάτουλα. Θεωρείται έτοιμο όταν το ρύζι αλλάξει χρώμα (σκουρύνει).
Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψάκι της ηλεκτρικής κουζίνας η σε πυρέξ προσθέτοντας αργά – αργά με μια κουτάλα όλο το ζουμί από την κατσαρόλα (προσοχή στον ατμό που θα βγει). Τέλος προσθέτουμε το κρέας, το δυόσμο και το πιπέρι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150ο) μέχρι το ρύζι να πιει το ζουμί του (35’ περίπου). Συμβουλή: μετά τα 15’ ψησίματος δοκιμάστε μήπως χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι. Αν το ρύζι είναι σκληρό και έχει πιει το ζουμί προσθέστε νερό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;