Όσοι αγαπούν τον αμερικάνικο κινηματογράφο, θα έχουν δει έστω και μία φορά ότι στα κινηματογραφικά δείπνα των Ευχαριστιών, προσφέρετε αυτό το ιδιαίτερο γλύκισμα.
Συστατικά συνταγής
Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μαζί με το γιαούρτι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους και ελάχιστο αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μία φόρμα τάρτα βάζουμε τη σφολιάτα, τρυπάμε με ένα πιρούνι, σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και σκορπάμε μερικά φασόλια στην επιφάνεια. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την κρέμα. Σκορπάμε στην επιφάνεια τα καρύδια και ραντίζουμε με το σιρόπι Σφένδαμου. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να σταθεί σε θερμο κρασία δωματίου για 5 λεπτά και ακολούθως την αφαιρούμε από τη φόρμα. Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ακολούθως το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα και 15 λεπτά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;