Γνήσιο χριστουγεννιάτικο φαγητό γλυκόξινο στη γεύση από τα δαμάσκηνα και τα κυδώνια αλλά που ισορροπεί με το λίπος από το χοιρινό κρέας, ένα φαγητό με μεγάλη ιστορία που αντέχει στο χρόνο , από τη Σεφ Στέλλα Σπανού.
Υλικά :
1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι
2 μεγάλα κυδώνια
3 ξερά κρεμμύδια
2 ποτήρια νερό
8 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-6 γαρίφαλα
1 ξυλαράκι κανέλας
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση :
Κόβουμε σε μερίδες το κρέας το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι για 10 λεπτά μαζί με το κρέας μέχρι να πιάσει κρούστα η πέτσα του.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια και την φλούδα τους και τα κόβουμε σε κάθετες φέτες . Τοποθετούμε σε πήλινο σκεύος το κρέας με τα κρεμμύδια και περιμετρικά τα κυδώνια μαζί με τα δαμάσκηνα και βάζουμε σε κάθε ένα κομμάτι κρέας 1-2 γαρίφαλα στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα
Ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να μείνει λίγο ζουμί.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;