soupa_mesog

Σούπα Μεσογειακή

15 Δεκεμβρίου 201007:04

soupa_mesogΣούπα Μεσογειακή

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο συνθλιμμένες με το ειδικό εργαλείο
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών (κατά προτίμηση βιολογικό)
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
4 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη ψιλοκομμένη
μια χούφτα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, χοντροκομμένο με τα χέρια σε μέτρια κομμάτια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλη η δουλειά βρίσκεται στην προετοιμασία των υλικών, μετά η εκτέλεση είναι πολύ εύκολη.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετέ τα σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Κατόπιν προσθέστε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον πελτέ και το ζωμό και φέρτε τη σούπα σε βρασμό. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά προσθέστε τα κολοκυθάκια και την κάπαρη και σιγοβράστε τη σούπα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώστε. Λίγο προτού σερβίρετε τη σούπα προσθέστε και τα φύλλα βασιλικού.
Tip: – Μπορείτε να τη σερβίρετε τόσο ζεστή, όσο και ελαφρώς χλιαρή.
-Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 150 γρ. πράσινα φασολάκια κομμένα σε 3 ή 4 κομμάτια μαζί με τα κολοκυθάκια.
-Αν σας αρέσει η παρμεζάνα καθώς σερβίρετε ζεστή τη σούπα, πασπαλίστε από πάνω σε κάθε μπωλ τριμμένη παρμεζάνα.
-Για να γίνει πιο χορταστική μπορείτε να προσθέσετε μια γενναιόδωρη χούφτα ζυμαρικό της επιλογής σας μαζί με τα κολοκυθάκια.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

http://www.yumm.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr