carrot450

Τυνησιακή καροτοσαλάτα

15 Δεκεμβρίου 201007:12

carrot450Τυνησιακή καροτοσαλάτα

συστατικά

“750 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους ½ εκατοστού περίπου
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού τριμμένο κύμινο
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 φλιτζάνι νερό
3 κουτ. σούπας ξύδι άσπρου κρασιού
1/3 φλιτζανιού κομμένος φρέσκος κολίανδρος”
οδηγίες

Μαγειρέψτε τα καρότα σε κατσαρόλα μέτριου μεγέθους, σε βραστό αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και τρυφερά. Στραγγίξετε καλά. Αναμίξτε το λάδι, το κύμινο και το καγιέν σε τηγάνι με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέστε τα καρότα, ½ φλιτζάνι νερό και το ξύδι. Αφήστε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αλατοπιπερώστε. Βγάλτε το από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε τον κολίανδρο. (Μπορεί να ετοιμαστεί 1 μέρα νωρίτερα. Σκεπάστε και αφήστε να κρυώσει. Αφήστε να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρετε.)

http://www.gourmed.gr/

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr