bavaruaz

Μπαβαρουάζ Σοκολάτα με Κάστανα

29 Δεκεμβρίου 201017:48

bavaruazΕπιδόρπιο από την Γαλλία

συστατικά

“Υλικά για 4 άτομα
120γρ. κουβερτούρα
360γρ. κάστανα (σε σιρόπι)
60γρ. ζάχαρη
260γρ. κρέμα γάλακτος
70γρ. κακάο
100γρ. φρούταεποχής
70ml κουαντρ και 70ml Grand Marnier

οδηγίες

Λιώστε την κουβερτούρα σοκολάτας σε μπεν μαρί για 10 λεπτά. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα για 5 λεπτά. Όταν πάρει βράση προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα ενώ ανακατεύετε, συνεχώς, εκτός φωτιάς. Ρίχνετε τα ποτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και κατόπιν ρίχνετε τα κάστανα, (τα μισά σε πουρέ και τα υπόλοιπα ολόκληρα).

Τοποθετείστε σε φορμάκια για κρεμ καραμελέ και αφήστε τα για 3 ώρες στο ψυγείο να παγώσουν. Ξεφορμάρερτε βάζοντας τη φόρμα σε χλιαρό νερό.

Σερβίρετε με σιρόπι από μανταρίνι και γαρνίρετε με φρούτα εποχής.

http://www.gourmed.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr