feijoada

Μαύρα φασόλια με ρύζι

6 Ιανουαρίου 201107:53

feijoadaΜαύρα φασόλια με ρύζι

Υλικά (για 4 άτομα) :

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 φλυτζ. μαύρα φασόλια (βρασμένα)
  • 1 φλυτζ. ζωμό κότας
  • 1 φλυτζ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 φλυτζ. νερό

Εκτέλεση:

  • Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια.
  • Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και σβήνουμε με το ζωμό της κότας. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

http://greekcook.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr