913-salad1

Σαλάτα Καταλωνίας με ντρέσινκ μέντας

6 Ιανουαρίου 201108:24

913-salad1Μια εύγευστη δροσερή σαλάτα που μπορεί να συνοδέψει εξίσου καλά τόσο κρέας όσο και ψάρι. Δοκιμάστε την!

Συστατικά συνταγής
  • 2 πράσινες σαλάτες
  • 2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές φιλέτο από αμύγδαλα

Για το ντρέσινκ

  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη μέντα
  • 6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
Οδηγίες συνταγής
Πλένουμε και κόβουμε σε με γάλα κομμάτια τις σαλάτες. Τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και τα κρεμμυδάκια. Σ’ ένα μπολάκι βάζουμε τον μαϊντανό με το κρεμμυδάκι και τη μέντα. Προσθέτουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναρισθούν. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα λαχανικά.
Διάρκεια: 10 λεπτά

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr