Αυξημένα επίπεδα διοξίνης εντοπίστηκαν και σε γερμανικά κοτόπουλα, την ώρα που στην Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός για ύποπτα γερμανικά προϊόντα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, δείγματα λιπώδους ιστού που ελήφθησαν από τρία πουλερικά ωοτοκίας, περιείχαν διπλάσια ποσότητα διοξίνης από το επιτρεπόμενο όριο.
Η αποκάλυψη έγινε από το περιοδικό «Focus» και τα σχετικά στοιχεία περιλαμβάνονται σε έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κρατίδιο του Σλέσβιγκ Χολστάιν προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των παραγωγών ζωοτροφών Harles και Jentsch, επειδή φέρονται να γνώριζαν από πέρυσι τον Μάρτιο τους κινδύνους καρκινογένεσης που εγκυμονούσαν για τους καταναλωτές τα κρέατά τους.
Παρότι ως τώρα δεν έχει εντοπιστεί πρόβλημα σε κόκκινο κρέας, η Νότιος Κορέα αποφάσισε να διακόψει τις εισαγωγές γερμανικού χοιρινού κρέατος, ενώ η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους εισαγόμενων κρέατων από τη Γερμανία.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;