strawberries

Ρολό με φράουλες

19 Ιανουαρίου 201115:32

strawberriesΡολό με φράουλες

Υλικά:

  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές ζεστό νερό
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα και για τη γέμιση
  • 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • λίγη βανίλια
  • 1/2 κούπα μαρμελάδα φράουλας
  • 250 γρ. φράουλες

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε το παντεσπάνι. Αλείψτε ένα ταψί του φούρνου ή έν jelly roll ταψί, με διαστάσεις 30 x 26 εκ. με λίγο βούτυρο και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο, 15′ περίπου. Κοσκινίστε το αλεύρι μέσα στο μπολ και χτυπήστε στην πολύ χαμηλή ταχύτητα για μερικά δευτερόλεπτα ή ανακατέψτε το απαλά με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ενσωματωθεί στα χτυπημένα αυγά.

Προσθέστε το ζεστό νερό, λίγο – λίγο, ανακατεύοντάς το απαλά, ώστε να ενσωματωθεί, προσέχοντας όμως να μην ξεφουσκώσουν τ’ αυγά. Αδειάστε το μίγμα στο ταψί και λειάνετε την επιφάνειά του με μια μεταλλική σπάτουλα. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, 10′ – 12′.

Βγάλτε το από το φούρνο κι αναποδογυρίστε το επάνω σε πετσέτα καλυμμένη με λαδόχαρτο, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Ξεκολλήστε προσεχτικά το επάνω λαδόχαρτο και τυλίξτε το παντεσπάνι με την πετσέτα και το νέο λαδόχαρτο απαλά σε ρολό, όσο ακόμη δεν είναι πολύ ζεστό. ΄Ετσι το παντεσπάνι δε θα σπάσει όταν το γεμίσετε. Αφήστε το, ώσπου να κρυώσει εντελώς.

Στο μεταξύ, πλύντε και καθαρίστε τις φράουλες και κόψτε τις σε λεπτά φετάκια. Φυλάξτε μερικά όμορφα φετάκια για το γαρνίρισμα. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, να πήξει και ν’ αφρατέψει. Για να στέκεται καλύτερα η σαντιγύ, προσθέστε 1/2 φακελάκι βελτιωτικό για σαντιγύ, πριν τη χτυπήσετε. Φυλάξτε τη στο ψυγείο.

Ξετυλίξτε το ρολό, αλείψτε το με τη μαρμελάδα, αφού πρώτα τη ζεστάνετε να μαλακώσει, καλύψτε με τα 2/3 σαντιγύ και τα φετάκια φράουλας. Τυλίξτε και πάλι απαλά σε ρολό και μεταφέρετέ το σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγύ και τα φετάκια φράουλας που κρατήσατε. Φυλάξτε το γλύκισμα ακάλυπτο στο ψυγείο. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη, λίγο πριν το σερβίρετε.

Διατηρείται 2 ημέρες, ακάλυπτο στο ψυγείο.

http://greekcook.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr