0048_11

Ψαρονέφρι με χαλούμι και μανιτάρια

27 Ιανουαρίου 201114:31

0048_11Ψαρονέφρι με χαλούμι και μανιτάρια http://www.mpatzakidis.gr/

Υλικά:

  • 1 κομμάτι ψαρονέφρι 300 γρ. περίπου σε φέτες 1 εκ.
  • 250 γρ. χαλούμι (1 πακετάκι είναι περίπου)
  • 10-15 λευκά φρέσκα μανιτάρια
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • ζωμό κρέατος για το ψήσιμο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό αρωματικό κρασί
  • 1 πακέτο ζυμαρικά (κατα προτίμηση πένες ή ριγκατόνι)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και το βούτυρο. Αφήνουμε να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελαφρώς το ψαρονέφρι προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι για να θωρακιστούν οι γεύσεις και το άρωμα του πιπεριού.

Όταν ροδίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε περίπου μια κούπα ζωμό και το κρασί και αφήνουμε να βράσει όσο χρειαστεί για να μαλακώσει το κρέας (αν θέλουμε στο ζωμό τρίβουμε λίγο σκόρδο για το άρωμα).

Όταν μαλακώσει το κρέας αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και προσθέτουμε το χαλούμι, το οποίο έχουμε κόψει σε κυβάκια του ενός εκατοστού, και την κρέμα γάλακτος τραβώντας το τηγάνι για λίγο από τη φωτιά και ανακατεύοντας απαλά για να μην κολλήσουν ή κόψει η κρέμα. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας απαλά.

Αν θέλουμε μπορούμε να ανακατέψουμε με τα ζυμαρικά ή να ανακατέψουμε απλά τα ζυμαρικά με λίγο βούτυρο με πιπέρι και σκόρδο και να περιχύσουμε με τη σάλτσα σερβίροντας το ψαρονέφρι δίπλα.

Ιδανική συνοδεία για το πιάτο είναι μια απαλή σαλάτα ρόκα με πρσούτο πορτοκάλι και μαύρη βινεγκρέτ και ένα ελαφρύ μοσχοφίλερο (πολύ καλή επιλογή το Μοσχοφίλερο από το Κτήμα Τσέλεπου) από το οποίο καλό είναι να χρησιμοποιήσετε λίγο στο μαγείρεμα.

http://greekcook.gr/

http://www.mpatzakidis.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr