sokolatina

Σοκολατίνα

15 Φεβρουαρίου 201106:01

sokolatinaΣοκολατίνα

Υλικά:

  • 8 αυγά
  • 1 πακετάκι βούτυρο ζωικό
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά – όχι να βράσουν.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώστε να γίνει μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο για 23 λεπτά στους 200 βαθμούς στην κάτω σχάρα.

Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή σαντιγύ.

http://greekcook.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr