Μία κυπριακή συνταγή (την φτιάχνουν στα χωριά της Μόρφου), ιδανική και για νηστεία
Υλικά
Εκτέλεση
Τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι. Ζεσταίνουμε την πορτοκαλάδα (να είναι χλιαρή) και την προσθέτουμε μαζί με την μαγιά και το ξύσμα πορτοκαλιού στο αλεύρι. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε και νερό αν χρειάζεται. Αφήνουμε την ζύμη για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το δυόσμο, τις ελιές και ίσως λίγο αλάτι. Ζυμώνουμε (δεν μας ανησυχεί αν η ζύμη σε αυτή την φάση κολλάει) και αφήνουμε να ξεκουραστεί πάλι για 1/2 ώρα.
Την ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί για περίπου 1 ώρα στους 200 Κελσίου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Να σημειώσω ότι την έχω δει και σαν φρατζόλα (και όχι σαν πίτα)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;