Nistisima_troufakia

Νηστίσιμα τρουφάκια με δαμάσκηνο και αμύγδαλα

22 Φεβρουαρίου 201107:33

Nistisima_troufakiaΝηστίσιμα τρουφάκια με δαμάσκηνο και αμύγδαλα

συστατικά

200 γραμμ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
200 γραμμ. αμύγδαλο ή φουντούκι
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml ρούμι, κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
Αμύγδαλο σε σκόνη, σουσάμι ή ό,τι άλλο θέλετε για το πασπάλισμα”

οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ο C. Απλώστε τα αμύγδαλα ή φουντούκια σε ένα ταψί και καβουρδίστε τα για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα πού και πού για να μην καούν. Βάλτε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.

2. Μουλιάστε τα δαμάσκηνα στο ρούμι για 1 ώρα (μέχρι μία μέρα). Ο χρόνος εξαρτάται λίγο από τα ίδια τα δαμάσκηνα. Βάλτε τα στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα.

3. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και ρίξτε μέσα τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα. Ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει, πάρτε λίγο στο χέρι σας και φτιάξτε μικρές μπαλίτσες, σε μέγεθος ενός μεγάλου φουντουκιού.

5. Απλώστε σκόνη αμυγδάλου, σκόνη φουντουκιού ή σουσάμι σε ένα πιάτο και κυλήστε επάνω κάθε τρουφάκι για να καλυφτεί παντού εξωτερικά. Πειραματιστείτε με διάφορους συνδυασμούς.

6. Βάλτε τα τρουφάκια στο ψυγείο να σφίξουν.

7. Διατηρήστε τα εκτός ψυγείου για περίπου μία εβδομάδα.

http://www.gourmed.gr

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr