frygania

Φρυγανιά

14 Μαρτίου 201122:00

fryganiaΤοπικό γλυκό Μπόχαλης Ζακύνθου

Υλικά:

  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
  • 2/3 λίτρου φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κουτί morfat ή ερμόλ
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
    (για το σιρόπι)
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • φλούδα λεμονιού
  • λίγο αρωματικό λικέρ (π.χ. μαστίχα, κουαντρώ)

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τις φρυγανιές προσπαθώντας να μην έχουν μεγάλα κενά ανάμεσα τους και στη συνέχεια τις καταβρέχουμε με το ζεστό σιρόπι.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το γάλα έχοντας κρατήσει μισό φλυτζάνι γάλα όπου λιώνουμε το άνθος αραβοσίτου. Μόλις βράσει το γάλα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του φλυτζανιού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Το βάζουμε ξανά στη φωτιά να πάρει μια ακόμα βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα επάνω στις φρυγανιές.
  • Έπειτα χτυπάμε το ερμόλ με την άχνη και βάζουμε τη σαντιγί επάνω στην κρέμα αφού έχει πρώτα κρυώσει.
  • Καβουρδίζουμε τα φιλέ αμυγδάλου με τα οποία πασπαλίζουμε την σαντιγί. (Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα και μέσα στην κρέμα).
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.

Σερβίρεται σε τετράγωνα κομμάτια γαρνιρισμένο με παγωτό βανίλια και σιρόπι βύσσινο (προαιρετικά).

http://greekcook.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr