galette1

Γκαλέτ από πατάτες με σκόρδο

14 Μαρτίου 201122:00

galette1Γκαλέτ από πατάτες με σκόρδο από τη Γαλλία

συστατικά

“500 γρ. πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο”
οδηγίες

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κρατάμε σ’ενα μπολ με κρύο νερό για να μην μαυρίσουν. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τις πατάτες σαν μπαστουνάκια ή σαν σπίρτα. Ανακατεύουμε με το σκόρδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Παίρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε στο τηγάνι σαν πίτα. Σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω. Αναποδογυρίζουμε τη “γαλέτα” σε ένα πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άλλη μεριά για να ψηθεί, για άλλα 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

http://www.gourmed.gr/rec

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr