Γκαλέτ από πατάτες με σκόρδο από τη Γαλλία
συστατικά
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κρατάμε σ’ενα μπολ με κρύο νερό για να μην μαυρίσουν. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τις πατάτες σαν μπαστουνάκια ή σαν σπίρτα. Ανακατεύουμε με το σκόρδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Παίρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε στο τηγάνι σαν πίτα. Σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω. Αναποδογυρίζουμε τη “γαλέτα” σε ένα πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άλλη μεριά για να ψηθεί, για άλλα 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;