Το πρώτο βραβείο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Βιβλίων Μαγειρικής κατέκτησε στο Παρίσι, η γνωστή σεφ και φωτογράφος από την Ξάνθη Στέλλα Σπανού, για τη φωτογραφία του βιβλίου της «Καβάλας Γεύσεις» .
Το βιβλίο της αναδείχτηκε πρώτο ανάμεσα σε 32 βιβλία μαγειρικής από όλη την Ευρώπη στον τομέα της φωτογραφίας καθώς απέσπασε το gourmand best world cookbook award. Ο διαγωνισμός και η απονομή έγιναν στον πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης Βιβλίων Μαγειρικής που έγινε στο Παρίσι.
Η Στέλλα Σπανού μιλώντας στο XanthiPress.gr δήλωση ιδιαίτερα χαρούμενη για τη διάκριση αυτή και αρκέστηκε να πει ότι διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών της και της δουλειάς της στον τομέα της μαγειρικής και τη προώθησης της τοπικής κουζίνας της περιοχής.
Το «Καβάλας Γεύσεις» δημιουργήθηκε από τη συγγραφέα του με στόχο την προβολή της γευστικής ταυτότητας όλου του νομού και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά πιάτα της περιοχής, κάποιες φορές εμπλουτισμένα με τις ανανεωτικές ιδέες τις Στέλλας. Σε κάθε συνταγή υπάρχουν πληροφορίες που αφορούν άλλοτε στον τόπο και άλλοτε στις συνήθειες σχετικά με το φαγητό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;