Κέικ μπανάνας με καφέ και καρύδια
συστατικά
180 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γραμμ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 μεγάλα αβγά
2 μεγάλες υπερώριμες μπανάνες λιωμένες
140 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κ.σ. νερό
1 κ.γ. αλάτι
100 γραμμ. φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 κ.γ. κοφτά κανέλα
Για το γλάσο
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. νερό
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές”
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180o C.
2. Βουτυρώστε μια ορθογώνια φόρμα 23×12 εκ. συν μερικά muffins (αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, δεν χρειάζεται βουτύρωμα).
3. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
4. Προσθέστε ένα ένα τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα.
5. Σταδιακά ρίξτε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.
6. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέστε το στο μίγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομογενές.
7. Τέλος ενσωματώστε τα καρύδια στο μίγμα.
8. Γεμίστε τη φόρμα σας μέχρι τα 3/4, όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να ανέβει το κέικ. Με όση περισσέψει φτιάξτε muffins.
9. Ψήστε στη μέση του φούρνου μέχρι το μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγει καθαρό, περίπου 45 λεπτά. Αφήστε το λίγο στη φόρμα και μετά βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
10. Για το γλάσο: κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη. Διαλύστε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατέψτε με τη ζάχαρη. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό ακόμα για να έχετε ένα υγρό αλλά όχι νερουλό μίγμα. Περιχύστε το κέικ όταν κρυώσει τελείως.
Από την Ιωάννα Δημοπούλου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;