Καρυδόπιτα
Υλικά:
Για τη ζύμη:
Για το σιρόπι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ καλά. Ύστερα ρίχνουμε τ’αυγά, μετά το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Και τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σε βουτυρωμένο ταψί (περίπου 30 νούμερο) ρίχνουμε το μίγμα, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 180-190 βαθμούς.
Όταν ψηθεί το βγάζουμε αμέσως από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό και αφού έχουμε βράσει το σιρόπι για 5-6 το πολύ λεπτά τότε το ρίχνουμε σιγά, κουτάλα-κουτάλα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;