karidopita

Καρυδόπιτα

23 Απριλίου 201110:31

karidopitaΚαρυδόπιτα

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 1 φλυτζάνι κοπανισμένα καρύδια
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1,5 φλυτζάνι νερό
  • 1 κ.γ. λεμόνι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ καλά. Ύστερα ρίχνουμε τ’αυγά, μετά το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Και τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Σε βουτυρωμένο ταψί (περίπου 30 νούμερο) ρίχνουμε το μίγμα, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 180-190 βαθμούς.

Όταν ψηθεί το βγάζουμε αμέσως από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό και αφού έχουμε βράσει το σιρόπι για 5-6 το πολύ λεπτά τότε το ρίχνουμε σιγά, κουτάλα-κουτάλα.

http://greekcook.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr