Butter-Cream

Τούρτα κρέμας βουτύρου

29 Απριλίου 201121:45

Butter-CreamΤούρτα κρέμας βουτύρου

Υλικά:
για την κρέμα:

  • 100 γραμ. βούτυρο φρέσκο
  • 100 γραμ. κουβερτούρα
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκοι αβγών

για τα μπισκότα:

  • 130 γραμ. βούτυρο φρέσκο
  • 130 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 160 γραμ. αλεύρι
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • λίγο γάλα
  • κονιάκ
  • κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη ζάχαρη άχνη
  • τριμμένα φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη καλά, βάζουμε τους κρόκους και συνεχίζου με να χτυπάμε τα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά για ακόμα 10 λεπτά.

    Για τα μπισκότα: δουλεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζύμη στο κορνέ και φτιάχνουμε μικρά μπισκότα σε βουτυρωμένο ταψάκι, ψήνουμε για 8 λεπτά.

  • Φτιάχνουμε τη βάση της τούρτας με τα μπισκοτάκια αφού τα έχουμε βουτήξει σε γάλα με κονιάκ και “στύψει”.
  • Σκεπάζουμε με τη κρέμα βουτύρου, γαρνίρουμε με τη κρέμα γάλακτος και τα φιστίκια.

Η τούρτα χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο πολλές ώρες και βέβαια δεν συνίσταται σε διαβητικούς… 

http://greekcook.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr