midia-ala-provensal

Μύδια α λα προβενσάλ

13 Μαΐου 201113:33

midia-ala-provensalΜύδια α λα προβενσάλ

 

συστατικά

• 500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
• 1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
• 1 κλωναράκι θυμάρι
• 1 φύλλο δάφνης
• ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
• 3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο
• αλάτι, πιπέρι

οδηγίες

1. Ξεπαγώνετε τα μύδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Τα πλένετε και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας .
2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄και προσθέτετε την πιπεριά, τις ντομάτες, το θυμάρι και την δάφνη. Σιγοβράζετε για 10΄ και προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια. Τα ανακατεύετε λίγο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 3΄-5΄. Προσέχετε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.
3. Προσθέτετε τον βασιλικό λίγο πριν σερβίρετε το φαγητό και τον ανακατεύετε ελαφρά για να ζεσταθεί λίγο και να μαραθεί . Σερβίρετε το φαγητό με τραγανό χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής.

 http://www.gourmed.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr