baked-apple

Ψητά μήλα γεμιστά με μαρμελάδα και αμύγδαλα

12 Μαΐου 201115:00

baked-appleΖουμερά μήλα με πλούσια γέμιση! Αμύγδαλα, μπαχαρικά και μπράντι συνοδεύουν την μαρμελάδα φράουλα

Συστατικά συνταγής

  • 4 μήλα
  • 4 κ.τ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 4 κ.τ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 8 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
  • 8 κουταλιές μπράντι
  • 4 κ.τ.σ. καφέ ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ. μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • σταφίδες

Οδηγίες συνταγής
Βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, το μπράντι, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και την κανέλλα. Αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου, ραντίζουμε το εσωτερικό του με το χυμό λεμονιού και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. Ρίχνουμε 2 κ.τ.γ. σε κάθε μήλο και ραντίζουμε με ότι περίσεψε. Ψήνουμε για 25′. Ύστερα γεμίζουμε τα μήλα με την μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20′ λεπτά αλλά στους 150 βαθμούς.

Διάρκεια: 50′

http://www.lovecooking.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr