4 ιστορίες από την Βίβλο και η επιστημονική τους εξήγηση

20 Αυγούστου 201515:00

Η Βίβλος είναι γεμάτη από ιστορίες, αφηγήσεις και θαύματα, τα οποία διδασκόμαστε από πολύ μικρή ηλικία, αλλά όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Cracked, ακόμα και για όλα αυτά υπάρχει μία επιστημονική εξήγηση.

Ο Γολιάθ ήταν τόσο μεγάλος σε μέγεθος λόγω μίας ασθένειας

Όταν οι Φιλισταίοι έστειλαν τον πρωταθλητή τους, Γολιάθ, για να πολεμήσει εναντίον των Ισραηλινών, τους φώναζε επί 40 μέρες προκειμένου να στείλουν τον πιο τρανό πολεμιστή τους για να πολεμήσουν. Όταν αντίκρισε τον Δαβίδ, μπορεί να μην εντυπωσιάστηκε αλλά τελικά έχασε τη μάχη. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Γολιάθ ήταν το μεγάλο του μέγεθος, το οποίο σύμφωνα με τον Malcolm Gladwell, συγγραφέα του David And Goliath: Underdogs, Misfits, And The Art Of Battling Giants, οφειλόταν σε μία σπάνια πάθηση που ονομάζεται «ακρομεγαλία», κατά την οποία το άτομο παράγει μεγάλες ποσότητες αυξητικής ορμόνης.

Η πτώση της Ιεριχώ οφείλεται σε σεισμό

Η πτώση της Ιεριχώ αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη και αποτελεί μία από τις δραματικότερες σκηνές της Βίβλου. Οι Ισραηλίτες περπατούσαν γύρω από την πόλη μία φορά την ημέρα και την έβδομη ημέρα έκαναν το γύρο της πόλης 7 φορές. Όταν σήμαναν οι σάλπιγγες και οι Ισραηλίτες φώναξαν με δυνατή φωνή, τα τείχη της πόλης ισοπεδώθηκαν, με αποτέλεσμα να κάνουν έφοδο και να την καταστρέψουν ολοκληρωτικά. Σημάδι από τον Θεό ή ένας απλός σεισμός; Το δεύτερο θεωρεί πιο πιθανό ο Dr. Amos Nur, ένας γεωφυσικός από το πανεπιστήμιο Stanford, ο οποίος τονίζει ότι όλα τα σημάδια οδηγούν στον σεισμό.

Ο Χριστός περπάτησε στο νερό, χάρη σε ένα στρώμα πάγου

Αφού έδωσε τροφή στα πεινασμένα πλήθη, πολλαπλασιάζοντας μερικά καρβέλια με ψωμί και λίγα ψάρια, ο Χριστός έσωσε το ποίμνιό του από μία καταιγίδα που ερχόταν απειλητικά περπατώντας πάνω στο νερό. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από ομάδα Αμερικανών και Ισραηλινών επιστημόνων, οι πηγές στις οποίες «περπάτησε» ο Χριστός δημιουργούν πολύ συχνά στρώσεις από πάγο, οπότε είναι πιθανό να στεκόταν πάνω σε ένα κομμάτι πάγο.

Η ανάσταση των νεκρών γινόταν λόγω έλλειψης επιστημονικών γνώσεων

Με πιο χαρακτηριστική την ανάσταση του Λαζάρου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που γύρισαν από τον άλλο κόσμο στο όνομα του Θεού. Παρ’ ολ’ αυτά, εκείνη την εποχή, το να κριθεί κάποιος νεκρός ήταν μία εύκολη απόφαση και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις πολλών ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί εξαιτίας μίας λανθασμένης διάγνωσης ή κάποιων τυχερών που γλίτωσαν τελευταία στιγμή, όπως ο Λάζαρος.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr