Ajvar από την Τυνησία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 425°F. Τοποθετήστε τις πιπεριές και την μελιτζάνα σε ένα ταψί και αφήστε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Βουτήξτε τα σε κρύο νερό και βγάλτε τις φλούδες με βρεγμένα χέρια, καθώς και τα σπόρια και τα νεύρα των πιπεριών. Ψιλοκόψτε την σάρκα σε ένα ανοξείδωτο ταψί και προσθέστε το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι και ψήστε μέχρι να πήξει το μίγμα, σαν ένα ομοιόμορφο chutney.
Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε σε ένα γυάλινο μπολ, περιχύνοντας ακόμα λίγο ελαιόλαδο. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο. Σερβίρετε με μαύρο ψωμί, όπως σικαλόψωμο ή κριθαρόψωμο και κρεμώδες τυρί.
http://www.gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;