Ajvar

23 Ιουλίου 201022:00

ajvarAjvar από την Τυνησία

συστατικά
“1/2 κιλό γλυκές πράσινες, κόκκινες ή / και κίτρινες πιπεριές
1 κίτρινη Ουγγρική καυτερή πιπεριά (ή οποιαδήποτε μεγάλη καυτερή πιπεριά)
1 μέτρια μελιτζάνα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη με κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού ή ανάλογα με την προτίμησή σας”
οδηγίες

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 425°F. Τοποθετήστε τις πιπεριές και την μελιτζάνα σε ένα ταψί και αφήστε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Βουτήξτε τα σε κρύο νερό και βγάλτε τις φλούδες με βρεγμένα χέρια, καθώς και τα σπόρια και τα νεύρα των πιπεριών. Ψιλοκόψτε την σάρκα σε ένα ανοξείδωτο ταψί και προσθέστε το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι και ψήστε μέχρι να πήξει το μίγμα, σαν ένα ομοιόμορφο chutney.

Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε σε ένα γυάλινο μπολ, περιχύνοντας ακόμα λίγο ελαιόλαδο. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο. Σερβίρετε με μαύρο ψωμί, όπως σικαλόψωμο ή κριθαρόψωμο και  κρεμώδες τυρί.

http://www.gourmed.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr