Το μόνο αμαρτωλό σε αυτό το ελαφρύ επιδόρπιο είναι η γεύση του και το ότι φτιάχνεται από την προηγουμένη ημέρα χωρίς πρόβλημα. Το Amaretto βοηθά στη χώνεψη και αλλάζει ευχάριστα τη γεύση. Ταιριάζει υπέροχα με ένα δυνατό εσπρέσο.
Συστατικά
70 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 γρ. μπισκότα amaretti ή digestive, σκόνη
100 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη (στο μπλέντερ)
3 κρόκοι αβγού
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 ml Amaretto
200 ml Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
400 γρ. τυρί κρέμα
4 φύλλα ζελατίνης (5 γρ.)
τρίμμα σοκολάτα και καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου για το σερβίρισμα
οδηγίες
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αμύγδαλο και τα μπισκότα.
2. Στρώνετε με λαδόχαρτο στη βάση μιας ανοιγόμενης φόρμας διαμέτρου 18 εκ. ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε για 10΄.
3. Παράλληλα μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
4. Σε μπεν μαρί χτυπάτε καλά με σύρμα τους κρόκους αβγού, τη ζάχαρη, το Amaretto και τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας στο ζεστό μείγμα και ανακατεύετε για να διαλυθούν. Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και τοποθετείτε το μπολ σε παγωμένο νερό για να ρίξετε τη θερμοκρασία του γρήγορα.
5. Όταν το μείγμα των αβγών κρυώσει αρκετά, ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα. Για να ανακατευτεί καλά είναι προτιμότερο να το χτυπήσετε με το μίξερ.
6. Στρώνετε το μίγμα πάνω στη βάση μπισκότου και λειαίνετε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα. Το τοποθετείτε σκεπασμένο στο ψυγείο να δέσει για δύο ώρες τουλάχιστον ή μία νύχτα.
7. Σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα και καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;