Μπάλες ριζότο με γέμιση σάλτσας κρέατος (ragu) και μοτσαρέλας.
Ένα φανταστικό σνακ που μας έρχεται από το Palermo.
Έχει το όνομα του Σιτσιλιάνικου πορτοκαλιού. Εκεί θα το βρει κανείς παντού, στο δρόμο, στα καφέ αλλά και στα σπίτια.
Συστατικά συνταγής
Για το ριζότο
Για το ραγού
Οδηγίες συνταγής
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ΄ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου ανά ½ φλιτζάνι κάθε φορά και συνεχίζουμε τη διαδικασία για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ριζότο. Μεταφέρουμε το ριζότο σ΄ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εν συνεχεία προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα ραγού.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μοσχάρι, το κρεμμύδι και τον αρακά. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Η σάλτσα που θα μείνει πρέπει να είναι χυλωμένη και να μην έχει υγρά. Μόλις γίνει προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και περιμένουμε να κρυώσει για λίγο. Χτυπάμε δύο αυγά και προσθέτουμε ένα ποτήρι γάλα.
Σε ένα μεγάλο πιάτο στρώνουμε τη γαλέτα. Βάζουμε στο χέρι μας μια μεγάλη ποσότητα ριζότο. Την πλάθουμε στο σχήμα πορτοκαλιού. Με ένα κουτάλι βάζουμε, σε μια λακκούβα στο κέντρο, μείγμα από τη σάλτσα ραγού και μοτσαρέλα. Κλείνουμε την τρύπα με ρύζι βουτάμε τη μπάλα στο αυγό, τη ρολάρουμε στη γαλέτα και τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από παντού. Βγάζουμε τα αραντσίνι με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;