Λάιμ, τραγανά αμύγδαλα, σταφίδες, πικάντικη γεύση, ινδικό στυλ, κάρυ. Κινόα γεμάτο υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, καρότα, ρεβύθια και ελαιόλαδο. Όλα μαζί σνθέτουν μία σαλάτα με φουλ ενέργεια.
Συστατικά συνταγής
- 1 φλ. ξηρό κινόα
- 1 1/4 φλ. νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. καρότα τριμένα
- 2 λάιμ (χυμός)
- 1 1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
- 1 1/4 κ.σ. κάρυ
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. ρεβύθια (βρασμένα)
- 1 1/2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
- 1/4 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα (βιολογικής καλλιέργειας)
- 1/4 φλ. σταφίδες
- Γλυκό πιπέρι
- Οδηγίες συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κ.σ. χυμό λάιμ, το κινόα, νερό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κάρι και 1/2 κ.γ. αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν την πρώτη βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι το κινόα να γίνει διαφανές και να πιει το νερό του. Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, τα αμύγδαλα και τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. το χυμό από το λάιμ, το ξύσμα και συμπληρώνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε το κινόα και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.