- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει.
- Βάζουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το φτερό σε σιγανή προς μέτρια ταχύτητα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και προσθέτουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τριμμένη άμμος.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε για δεμένη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Μεταφέρουμε το ένα κομμάτι σε ένα ίδιο ταψί με λαδόκολλα. Καλύπτουμε με άλλο κομμάτι λαδόκολλας και ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει η ζύμη το ίδιο μέγεθος με το ταψί.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε 12 μπισκότα με ένα κουπ πατ 6 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη.
- Βάζουμε τα ταψιά με τα μπισκότα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε την ζύμη που περισσεύει περιμετρικά και ψήνουμε για 15 λεπτά. Τη ζύμη που περισσεύει μπορούμε να την κάνουμε μικρά μπισκότα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και απλώνουμε την πραλίνα της αρεσκείας μας. Καλύπτουμε με άλλο μπισκότο ώστε να έχουμε 12 γεμιστά μπισκότα και σερβίρουμε.