Πικάντικο χοιρινό με σάλτσα από Bourbon

11 Ιουλίου 201022:00

xoirinogiasintaghΜοναδικό πιάτο που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις.

 

Συστατικά συνταγής
Για τη σάλτσα

  • ½ κούπα bourbon
  • ¼ της κούπας μαύρη ζάχαρη
  • ¼ της κούπας φτωχή σε νάτριο soy sauce
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο τριμμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Για το ψαρονέφρι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τριμμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ψαρονέφρια ολόκληρα χωρίς ίνες και λίπος
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Οδηγίες συνταγής
Σε ένα μέτριο σκεύος ανακατεύουμε το bourbon, τη μαύρη ζάχαρη, τη soy sauce, το μηλόξυδο, το σκόρδο και το μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά και μειώνουμε τη θερμο κρασία στο μισό. Μαγειρεύουμε για περίπου 11 λεπτά, μέχρι να έχουμε ½ κούπα σάλτσας. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Για το ψαρονέφρι

Ανακατεύουμε τη σκόνη τσίλι, την κανέλα, το πιπέρι και το αλάτι. Πασπαλίζουμε το ψαρονέφρι και το κόβουμε σε 12 κομμάτια. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το επιθυμητό ψήσιμο.Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με κου-κους ή ρύζι

Διάρκεια: Προετοιμασία 5 λεπτά,μαγείρεμα 20 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

www.mpatsakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr