Το νοστιμότερο, αυθεντικότερο και πιο απλό brownies που δοκιμάσατε ποτέ!!!
ΥΛΙΚΑ
¾ φλυτζανιού κακαό σε σκόνη
1 πακέτο βούτρο ή βιτάμ (προτιμώ το βούτυρο)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1& ¼ φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι αμύγδαλα καθαρισμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175o C.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι 25cm x 30cm.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και το κακάο και όταν λιώσουν κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε με ένα απλό χτυπητήρι τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με το κακάο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνετε για 30 περίπου λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει, κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε το με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας.
Τελειώσατε!!!
Το μυστικό
Το μυστικό της επιτυχίας για το τέλειο brownies βρίσκεται στο ψήσιμο. Θα πρέπει να βγει από το φούρνο όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού, άσχετα αν έχουν συμπληρωθεί τα 30 λεπτά ή όχι. Έτσι θα είναι μαλακό και λίγο «υγρό» στο κέντρο. Για αυτό το λόγο το τεστ με την οδοντογλυφίδα στην προκειμένη περίπτωση είναι άχρηστο.
Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να το παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσει θα είναι τόσο σκληρό που δεν θα μπορείτε να το δαγκώσετε!
Αλίκη Μάρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;