Burgers από το Τέξας

31 Οκτωβρίου 201019:02

texas_burgerΣ’ αυτή τη συνταγή το dressing κάνει τη διαφορά

Συστατικά συνταγής

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ:
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. Γούστερ σως (Worcestershire)
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ RANCH DRESSING:

  • 6 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αρκετό κρεμμύδι σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:

  • Ψω μάκια για burgers με σουσάμι
  • ντομάτες κομμένες ροδέλες
  • φύλλα μαρουλιού
  • αγγουράκια τουρσί σε φέτες
  • κρεμμύδι κόκκινο σε ροδέλες
  • κέτσαπ

Οδηγίες συνταγής

  1. Καταρχήν, σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά μεταξύ τους τα υλικά του ντρέσσινγκ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειασθούμε.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με 1 κουταλιά λάδι τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, το κύμινο και την πάπρικα και όταν μαλακώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ.
  3. Προσθέτουμε εκεί τον κιμά, τη Γούστερ σως, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Ζυμώνουμε 4 μπιφτέκια, πάχους περίπου 2 εκατοστών και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για λίγη ώρα να σφύξει.
  6. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα από κάθε πλευρά για 5-6 λεπτά (αν τα θέλουμε μέτρια) ή για 8-9 λεπτά (αν τα θέλουμε καλοψημένα).
  7. Τα κρατάμε ζεστά και στο μεταξύ, αφού χωρίσουμε τα ψω μάκια στα δυο, τα ζεσταίνουμε ελαφρά στη σχάρα.
  8. Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε φύλλα μαρουιού και μια φέτα ντομάτα. Από πάνω ροδέλες κρεμμυδιού και μια καλή κουταλιά ντρέσσινγκ, το μπιφτέκι, λίγη κέτσαπ και φέτες από το τουρσί.
  • λίγο χυμό λεμονιού

http://www.lovecooking.gr/

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr