Σ’ αυτή τη συνταγή το dressing κάνει τη διαφορά
Συστατικά συνταγής
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ:
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο καλαμποκέλαιο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κ.σ. Γούστερ σως (Worcestershire)
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ RANCH DRESSING:
- 6 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αρκετό κρεμμύδι σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
- Ψω μάκια για burgers με σουσάμι
- ντομάτες κομμένες ροδέλες
- φύλλα μαρουλιού
- αγγουράκια τουρσί σε φέτες
- κρεμμύδι κόκκινο σε ροδέλες
- κέτσαπ
Οδηγίες συνταγής
- Καταρχήν, σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά μεταξύ τους τα υλικά του ντρέσσινγκ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειασθούμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με 1 κουταλιά λάδι τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, το κύμινο και την πάπρικα και όταν μαλακώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ.
- Προσθέτουμε εκεί τον κιμά, τη Γούστερ σως, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.
- Ζυμώνουμε 4 μπιφτέκια, πάχους περίπου 2 εκατοστών και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για λίγη ώρα να σφύξει.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα από κάθε πλευρά για 5-6 λεπτά (αν τα θέλουμε μέτρια) ή για 8-9 λεπτά (αν τα θέλουμε καλοψημένα).
- Τα κρατάμε ζεστά και στο μεταξύ, αφού χωρίσουμε τα ψω μάκια στα δυο, τα ζεσταίνουμε ελαφρά στη σχάρα.
- Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε φύλλα μαρουιού και μια φέτα ντομάτα. Από πάνω ροδέλες κρεμμυδιού και μια καλή κουταλιά ντρέσσινγκ, το μπιφτέκι, λίγη κέτσαπ και φέτες από το τουρσί.
http://www.lovecooking.gr/
www.mpatzakidis.gr