Άλλη εκδοχή του burger με το δικό του ξεχωριστό ντρέσινγκ
Συστατικά συνταγής
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ
- 1 1/4 του κιλού μοσχαρίσιο κιμά
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
- 6 φέτες τυρί τσένταρ ή άλλο που λιώνει
- 12 λεπτές φέτες μπέικον, ήδη ψημένες σε τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανές
- 1 κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 ντομάτες σε λεπτές ροδέλες
- 6 φύλλα μαρουλιού
- 6 ψω μάκια για burgers με σουσάμι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ
- 8 κ.σ. μαγιονέζα
- 5 κ.σ. ντομάτα κέτσαπ
- 1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. κρεμμύδι λιωμένο
- 1 κ.γ. Γούστερ σως (Worcestershire)
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο (ή 1 κ.γ. ξερό)
Οδηγίες συνταγής
- Σε ένα μπωλ ανακατέψτε καλά τα υλικά του ντρέσσινγκ και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σε άλλο μπωλ βάλτε τον κιμά, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη, ζυμώστε καλά και φτιάξτε 6 μπιφτέκια περίπου 2 εκ. πάχος.
- Ψήστε τα ανάλογα με την προτίμησή σας και λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά βάλτε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μια φέτα τυρί και αφήστε μέχρι να αρχίσει να λιώνει.
- Μόλις είναι έτοιμα βάλτε στη βάση του κάθε ψωμιού από ένα μπιφτέκι, 2 φέτες μπέικον, κρεμμύδι, ντομάτα, 1 φύλλο μαρουλιού, 1 κουταλιά ντρέσσινγκ και σκεπάστε με το άλλο μισό του ψωμιού.
http://www.lovecooking.gr/